Hei,

Maaliskuun lennätys on suunnitteilla ensi sunnuntaiksi 13.3. Siirrytään kesäaikatauluun, joten aloitus kello 13.

Sääennuste näyttää lupaavalta, mutta minulta voi kysyä suoraan whatsapilla, tekstarilla tai soittamalla jos sää näyttää epäilyttävältä.

Saapumisohjeet löytyvät täältä: https://pollux.ayy.fi/rakettiforum/viewtopic.php?f=12&t=1672

Muistutuksena, Suomen Avaruustutkimusseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään maanantaina 14.3. Kutsu ja osallistumislinkki on lähetetty aiemmin.

Kevään aikana järjestetään myös pitkästä aikaa pienoisrakettien peruskurssi. Tarkka ajankohta ja toteutustapa on vielä päättämättä, mutta ennakkoilmoittautumisen voi jättää osoitteessa https://www.sats-saff.fi/rakettikurssi/

Muut tämän vuoden lennätykset: https://pollux.ayy.fi/rakettiforum/viewtopic.php?f=20&t=3947


Tässä vielä kertauksena tietopaketti uusista määräyksistä:

Uudet miehittämättömän ilmailun määräykset ovat nyt voimassa. Kerhojen piirissä tapahtuva lennätystoiminta sai kahden vuoden siirtymäajan jonka turvin mekin voimme jatkaa rakettien lennätystä lähes samalla tavalla kuin aiemminkin. Raketit rinnastuvat vapaasti lentäviin lennokkeihin ja ainoa suuri muutos aikaisempaan on rekisteröityminen, mikäli lentolaite painaa lähtökunnossa yli 250 grammaa tai sen kyydissä on kamera. Rekisteröinti on lennättäjäkohtainen ja valitettavasti maksullinen. Rekisteröinnin yhteydessä 1kk sisällä on mahdollista suorittaa myös ilmainen 5 vuotta voimassa oleva verkkotentti, joka ei kuitenkaan anna lisäoikeuksia kerhotoiminnassa siirtymäajalla.

Kulmakorpi on nyt myös virallinen lennokkikenttä ja radio-ohjattavilla lennokeilla maksimikorkeus on 1300 jalkaa merenpinnasta eli noin 300 metriä kukkulan laen yläpuolella.

Siirtymäajan määräys OPS M1-32
https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/regulation/Maarays%20OPS%20M1-32_2021_final.pdf

Ilmailuliiton sivusto uusista määräyksistä:
http://lennokkimaarays.ilmailuliitto.fi/

Traficomin miehittämättömän ilmailun sivusto:
https://droneinfo.fi/

Droneoperaattoriksi rekisteröityminen:
https://droneinfo.fi/fi/rekisteroityminen-ja-teoriakoe


Terveisin,
Timo
0407549411
Suomen Avaruustutkimusseura ry